.

  

A konzorcium

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK)
Alapítója a Magyar Köztársaság Kormánya. Közel tíz éves múlttal rendelkezik. Kuratóriuma az alapító képviseletében eljáró esélyegyenlőség előmozdításáért felelős miniszter által felkért szakemberekből áll. Szakmai programjainak megvalósítása során, a fogyatékosügy minél szélesebb körű társadalmi elfogadottsága érdekében és a "semmit rólunk, nélkülünk"-elv alapján szorosan együttműködik a fogyatékos személyek érdekvédelmi és szakmai szervezeteivel, hazai és nemzetközi szakembereivel, intézményeivel.
Szerepe: konzorciumvezető
Feladata: Országos Szakmai és Módszertani Központ kialakítása 

ERFO Nonprofit Kft.
A legfőbb célkitűzése a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának magas színvonalon történő megvalósítása értékteremtő tevékenységek révén. Az általa biztosított non-profit foglakoztatásnak munkavállalóinak társadalmi beilleszkedését és egyéni fejlődését kell elősegítenie, ugyanakkor a foglakoztatás biztonságát a minőségi termelés és szolgáltatás támogatja.
Szerepe: konzorciumi tag
Feladata: megváltozott munkaképességű munkavállalók felmérése és képzése

FŐKEFE Nonprofit Kft.
Legfontosabb célkitűzése a megalapítás óta változatlan: megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása. A Főkefe alaptevékenységi köre ma is a - hagyományosan elsősorban vakok által végzett - kefe-, és seprűgyártás, amelyet a cég neve is tükröz. A kefe termékeken kívül társaságunk számos más élőmunka-igényes finommechanikai terméket is gyárt, illetve bérmunkában végez különböző összeszerelési, válogatási, csomagolási feladatokat partnerei számára.
Szerepe: konzorciumi tag
Feladata: megváltozott munkaképességű munkavállalók felmérése és képzése

KÉZMŰ Nonprofit Kft.
Magyarország legnagyobb állami tulajdonú könnyűipari vállalata 1953 óta szolgálja ki a magyar és nemzetközi konfekció- és bőrdíszműipart, de nagytételben készít vegyesipari termékeket és sportszereket is hazai, illetve külföldi megrendelésre. A Társaság életében 1980-ban történt jelentős változás, amikor is megkapta a megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató célszervezeti kijelölést, amely azóta is meghatározója és jellemzője a cégnek.
Szerepe: konzorciumi tag
Feladata: megváltozott munkaképességű munkavállalók felmérése és képzése

Társadalomfejlesztési Módszertani és Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. (TMSZK) 
Elsődleges célkitűzése a hátrányos helyzetű és megváltozott munkaképességű emberek életminőségének javítása. Ennek érdekében olyan szolgáltatásokat, korszerű módszertani és információtechnológia megoldásokat dolgoz ki, amelyek a hátrányos helyzetbe került emberek számára megkönnyítik az elhelyezkedést, az egész életen át tartó tanulásban való részvételt, javítják a munkaképességüket, mentális- és fizikai egészségi állapotukat.
Szerepe: konzorciumi tag
Feladata: integrált informatikai rendszer és közösségi tér fejlesztése

Megjelent: 2961 alkalommal
Scroll to top